TILBUD TIL GRAVIDE

Forebyggende graviditetsundersøgelser
 
Alle gravide, som er dækket af den danske sygesikring tilbydes tre undersøgelser hos deres praktiserende læge i løbet af graviditeten. Dertil kommer diverse undersøgelser hos jordemoder samt scanninger i hospitalsregi.
 
Her findes oversigt over tilbudene på Herlev Hospital, som er det hospital de fleste af vores patienter vælger at føde på: 

https://www.herlevhospital.dk/afdelinger-og-klinikker/graviditet-og-foedsel/graviditet/Sider/default.aspx

Så snart du planlægger graviditet, anbefales det, at du begynder at tage folinsyretabletter – 1 stk daglig på 400mg, herved mindskes risikoen for visse medfødte lidelser i centralnervesystemet, f. eks rygmarvsbrok.
Ved alle graviditetskontroller tages der naturligvis udgangspunkt i netop dig og din families spørgsmål og forventninger til graviditet og fødsel.
 
 
 
STANDARDPROGRAM
 

 1. Graviditetsundersøgelse i uge 8-10
  Du kommer til en indledende samtale/undersøgelse hos sygeplejersken. Der udfyldes svangrejournal til hospitalet, vandrejournal, der tages blodprøver, og du informeres om fosterdiagnostik (nakkefoldsscanning/doupletest og misdannelsesscanning), kosttilskud m.m.
  Hvis nakkefoldsscanning ønskes, skal du selv booke tid: http://www.nakkefold-herlev.dk 
  Ca. 1 uge efter første undersøgelse får du en tid hos lægen, hvor du får blodprøvesvar, papirerne færdiggøres og du får lejlighed til at få svar på eventuelle spørgsmål.

   
 2. Graviditetsundersøgelse i uge 25
  Almindelig opfølgning inkl. helbredstjek og evt. blodprøvetagning, afhængig af din blodtype.

   
 3. Graviditetsundersøgelse i uge 32
  Som ovenfor, men uden blodprøve.

 
 
NB: HUSK TIL HVER UNDERSØGELSE AT MEDBRINGE EN URINPRØVE ELLER LAVE EN I KLINIKKEN INDEN DU SKAL IND TIL KONSULTATION